Новият заместник-кмет на София по екология е Десислава Билева. Това обяви

...
Новият заместник-кмет на София по екология е Десислава Билева. Това обяви
Коментари Харесай

Фандъкова обяви името на новия зам.-кмет по екология

Новият заместник-кмет на София по екология е Десислава Билева. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова и разясни, че Билева е специалист, а не политическо лице. До нейното предопределение се стигна откакто досегашният титуляр на поста Йоана Христова подаде оставка по персонални аргументи на 24 април. Тогава Фандъкова изясни, че Христова е подала молбата за овакантяване още през февруари, само че тя я е помолила да остане известно време до преодоляването на обстановката с ковид.

Билевя беше предстоящото предопределение на поста. Тя е почнала своята работа като специалист в Министерството на регионалного развиване и благоустройството, а по-късно и в Министерството на здравеопазването. Преподавател е в Нов български университет. Работила е няколко години като началник на европейски планове с Министерството на околната измежду а и водите по стратегиите за околна среда.

" В последните години беше член на надзорния съвет на " Топлофикация " като задачата на госпожа Билева беше да приготви и да отбрани дружно с екипите на Столична община третата фаза и плана за ръководство на битовите боклуци, а точно инсталацията за произвеждане на сила от RDF гориво. Само преди няколко дни планът беше утвърден от Европейска комисия. Това ще бъде една от дилемите на госпожа Билева ", добави Фандъкова. 

Новият зам.-кмет по екология към Столична община Десислава Билева обеща да оправдае гласуваното й доверие. Неин главен приоритет ще бъде подобряването на качеството на атмосферния въздух. 

" В сегашния миг Столична община ръководи планове за над 50 милиона в сферата възстановяване на качеството на атмосферния въздух. До края на тази година ще бъде подготвена новата стратегия за възстановяване качеството на въздух, като тя ще бъде предоставена на необятната общност за полемика. Много ще разчитаме на дейното присъединяване в тази тенденция. ", съобщи Билева.  " Продължаваме интензивно и със сериозния план, който е финансиран по Оперативна стратегия " Околна среда "  100% безплатна финансова помощ за замяна на отоплителните устройства на семействата, които употребяват твърдо битово гориво с по-екологични други възможности. Ще се възползваме от всички нови благоприятни условия по Европейските стратегии, с цел да продължим с плановете, които да усъвършенстват качеството на въздуха ", изясни още тя и акцентира какъв брой е значимо за Столична община ефикасното ръководство и отнасяне на отпадъците. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР